tiistai 27. huhtikuuta 2010

Tehdäkö vai eikö tehdä?


Keittiön hylly kaipaisi kevätsiivousta. Tai vähintäänkin pölyjen pyyhkimistä. Itseasiassa meidän koko koti pitäisi tomuttaa.

Pitäisi ajatella, että saisi siivota. Olisi suorastaan kunnia. Ja saisinkin, jos voisin. Ja olisikin, kun aika piisaisi. Tai siis jos olisi aikaa, jota ei haluaisi käyttää johonkin muuhun.

Valintoja, valintoja. Siitähän tässäkin on kysymys. Niinkuin ihan kaikessa muussakin.

Joskus toivoisin, että joku muu tulisi valitsemaan puolestani. Kun kaikessa on niin paljon hyviä puolia, että runsaudenpulassani pyöriskelen valinnanvaikeuden suloisessa tuskassa harva se päivä.

Suuria ovat murheeni. Tomua lähinnä. Pikkusen nokea ikkunoissa.

Ei mitään, mitä kevätaurinko ei hetkessä pyyhi pois.

4 kommenttia:

 1. Teillä on iloinen keittiön hyllykkö. Minä tulisin iloiseksi, jos tuollaisen kohtaisin aamulla.

  Arvaa mitä, minäpä siivosin tänään. Valinta se oli sekin, en kestänyt enää villakoiria, vaikka koirista tykkäänkin. Lähinnä hermostutti tavarat, joilla ei ollut paikkaa.

  Sitä tekee, mitä haluaa, näin minä olen ajatellut. Arvottaa ja valitsee. Eilen puhuin vain puhelimessa ja lepäsin, se tuntui silloin tärkeältä. Tänään tuntui tähdelliseltä vähän siivota.

  VastaaPoista
 2. Kirjailijatar - Onnea siivouksen johdosta! Ihanaa tulla siistiin kotiin!

  Siivoaminen onkin ihan mainiota puuhaa, kun siihen vaan onnistuu löytämään oikean hetken. Väsyneenä ja kiireessä se ei oikein maistu. Mutta juuri eilen totesin ääneen, että jos mulla olisi nyt viikko vapaata töistä, niin mielelläni siivoisin koko viikon. Omaan tahtiin ja nautiskellen.

  Katselin itsekin uudelleen noita kuvia ja mietin, että kylläpä tuohon keittiön hyllyynkin kippoineen ja kuppoineen mahtuu muistoja. Suosikkini taitavat olla melamiiniset kaffekupit ja tassit, jotka löysin siivotessani australialaisten ystäviemme vanhempien varastoa. Ne olivat joskus kuuluneet naapurin tytön isoäidille ja olivat nyt menossa roskiin. Pistimme ne pakettiin ja postitimme kotiin.

  VastaaPoista
 3. Tiedän tuon tunteen, että toivoisin jonkun tulevan ja tekevän puolestani. Enkä nyt vain tarkoita ikäviä asioita vaan esim. voileivän tekoa, musiikin valintaa jne. Joskus vaan toisen valitsema tuntuu ja maistuu paremmalta :)

  Mikä onkaan tuo paikka, mistä olet ottanut kuvan tuohon Tukholman viimeisimmän postin toiseen kuvaan? Huh :)

  VastaaPoista
 4. Hanna - hyvin sanottu! Olen ihan samaa mieltä siitä, että joskus toisten tekemät valinnat ovat tervetulleita ja virkistäviä. Omia saa tehdä ihan riittävästi muutenkin.

  Nuo viimeisen Tukholma-postin kuvat on itseasiassa kaikki Gamla Stanissa olevasta Kaffekoppen -kahvilasta. Sen naapurina on Chokladkoppen, joka on kanssa kiva. Ja on mahdollista, että nimet menivät sekaisin, mutta jompikumpi niistä tuo on. Ihana paikka!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...