keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Virkattu matto

Tätä mattoprojektia tuli harkittua aika pitkään. En oikein osannut päättää tekisinkö maton villalangasta vai matonkuteesta vai tekisinkö ollenkaan. Lopulta päädyin matonkuteeseen ja hyvä niin, sillä olen aika tyytyväinen lopputulokseen! Ja kun vihdoin sain hankittua matonkuteen niin itse maton teossa ei kestänyt kovinkaan kauaa. Vaikka luonnollisesti tietenkin päädyin purkamaan tekeleen pariinkin kertaan!

Tajusin jo aika varhaisessa vaiheessa, että ostamani vyyhti ei mitenkään riitä Erika Knightin Koukussa Virkkaukseen kirjan ihanan kylpyhuoneen maton tekemiseen. Matosta oli kaiken lisäksi tulossa aivan valtavan kokoinen ja jos olisin jatkanut ohjeen mukaan se ei olisi ikinä mahtunut kylpyhuoneeseeni! Eli ei kun purkamaan.

Uusi malli pohjautuu muuta vuosi sitten tekemäni torkkupeiton malliin. Tässä kuviossa pyörylän keskuksessa ei ole niin paljon 'ilmaa', vaan terälehtikuviota lähdetään tekemään heti ja näin matosta tulee huomattavasti pienempi. Matto oli jo melkein loppumetreillä kun tajusin, että alkuperäisen mallin silmukkamäärä ei riitä ulkolaidalla, vaan matto käpristeli rumasti. Eli ei kun purkamaan taas. Tällä kertaa kuitenkin vain puoliväliin asti. Lisäsin ketjusilmukoita terälehtikuvioiden väliin ja käpristelyongelma ratkesi sillä. Lopuksi lisäsin mukailtuun malliin nirkkoreunan Erika Knightin matosta.

Matto ei valitettavasti vain jotenkaan sovi kylpyhuoneeseeni. Tuossa se nyt on makuuhuoneen takan edessä. Tykkään, mutta en tiedä mitä sillä tekisin.

2 kommenttia:

  1. Hieno tuli! Olit kyllä tosi reipas, kun jaksoit kehitellä tuota mallia noin hartaasti.

    Ehkä munkin pitäisi alkaa harkita paluuta viime kesänä aloittamani matonkudeprojektin pariin!

    VastaaPoista
  2. Joo, vaikka en ole matolle vielä paikkaa keksinytkään olisin ihan valmis virkkaamaan kuteesta lisääkin juttuja!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...