perjantai 14. toukokuuta 2010

Hummus

Liotin ja keitin herneet jo varmaan viime kesänä. Siellä ne ne odottivat pakastimen perukoilla vuoroaan. Tuli talvi ja enää ei tehnytkään mieli hummusta - ainakaan kotitekoista. Viime viikonloppuna innostuin asiasta jälleen ja päätin testata olivatko herneet vielä syömäkelpoisia. Käytin kerralla kaikki ajattelematta asiaa sen suuremmin. Lopputulos oli oikein onnistunut, mutta puolentoista litran hummusannoksessa on syömistä! Ohjeen otin uudesta Anna ja Fanny Bergenströmin Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla keittokirjastani.

7dl keitettyjä kikherneitä
1dl vettä
6-8 rkl sitruunamahua
3-4 rkl tahinia
3-4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
jauhettua juustokuminaa
suolaa

Käytössäni oli kerrankin monitoimikone ja hummus syntyi hetkessä. Tätä teen pian uudelleenkin! Tätä hummusennätystä en sentään aio lähteä rikkomaan...

4 kommenttia:

 1. Hei Liisa,

  Kiitokset hummusohjeesta, nyt on kyllä pakko kokeilla! Olen aina silloin tällöin miettinyt miten tätä hummusta oikein tehdään, mutta olen ollut liian laiska etsimään reseptiä. Tässähän tämä!

  Mukavia herkutteluhetkiä!

  Lauran kamu Asta

  VastaaPoista
 2. Mun pitää kanssa tehdä hummusta pitkästä aikaa. Sitä saisi kesällä olla melkein aina jääkaapissa leivälle sipaistavaksi, kun hiukopalan tarve yllättää!

  VastaaPoista
 3. Hih, nyt vasta huomasin tuon hummusennätyslinkin. Ihmisten ihana hulluus ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä!

  VastaaPoista
 4. Asta - tällä ohjeella hummus onnistuu varmasti! En ymmärrä miten vuosia sitten hummus kokeiluni epäonnistuivat aina ja tuloksena oli kuivakka sose jota oli aika vaikea saada edes leviämään leivälle!

  Lauantaina pakastinta penkoessani löysin vielä yhden pussillisen niitä viime kesänä keitettyjä herneitä. Luulen siis, että teen hummusta uudelleen jo ehkä ensi viikonloppuna!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...