torstai 20. toukokuuta 2010

Taimitarhalla


Pyöräilin työpäivän jälkeen taimitarhalle. Päätin jo talvella, että valkoista tähtiputkea pitää saada. Ja nyt oli sen aika.

Oli ihanan kuuma. Kiersin huolellisesti taimitarhan jokaisen perennakäytävän, kävin läpi kukka- ja hedelmäpuut, ruusut, syreenit, hortensiat. Kärhöjäkin kurkistin, vaikka niille ei nyt ole paikkaa. Ja mansikantaimet piti katsastaa, kun olivat niin suloisen näköisiä rullakoissaan.

Haastattelin pitkällisesti myyjää, joka vaikutti tietävän mistä puhui. Mietimme yhdessä minkälainen luumupuu menestyisi kolmosvyöhykkeellä - Sinikka. Etsimme sopivia ruusuja tiukkaan savimaahan ja paahteeseen - kurtturuusut.

Taimitarhalle on hyvä ajella pyörällä. Silloin on pakko pitää edes järjen hivenestä kiinni, koska kuljetuskapasiteetti asettaa rajoitteita.

Latasin silti korin täyteen. Tuoksuvaa laventelia, jolle ei vielä ole paikkaa, mutta jota en tohtinut vastustella. Pikkuherukkaa pengerryksen päälle kasvamaan, punakukkaista harmaa-ajuruohoa maanpeitteeksi uuteen kukkapenkkiin.

Pengerryksen koloissa päätin kokeilla tarhakylmänkukkaa, jonka karvaisiin varsiin ja ihastuttaviin kevätkukkiin olen aivan heikkona. Sen kaveriksi laitan pikkutervakkoa. Ja kylvän kangasajuruohoa.

Mutta sitä valkoista tähtiputkea jäin vaille. Mitä mainioin syy tehdä uusi pyöräreissu ehkä jo ensi viikolla!

5 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun olet noin innostunut. Minä ajattelin katsoa, miltä puutarha näyttää, jos en istuta sinne tänä kesänä yhtään mitään. Istun vaan ja katselen, kun kaikki kasvaa :)

  Pyörän korissa on kyllä kiva viedä kasveja, siitä tulee jotenkin ihan sellainen olo kuin olisi jossain ulkomailla, ehkä Amsterdamissa.

  VastaaPoista
 2. Ehdottoman tärkeää, on vain myös katsella ja odotella. Se on valtavan viisasta. Ja vaikeaa.

  Olen samaa mieltä pyöränkorissa kuskaamisesta. Myös tuoreet vihannekset kuuluvat pyöränkoriin. Kotiin palatessani korista tulvahti ajoittain ihana laventelintuoksu.

  VastaaPoista
 3. Mutta minullapa ei ole sellaista ihanaa korikori pöytänkoria, siksi en voi pyöräilläkään :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi Hamarin puutarhassa on vielä tilaa uusille kasveille!

  Mun pitäisi tyhjentää pajukori käsitöistä ja alkaa käyttämään sitä taas ostoskorina! Voisin vaikka heti huomenna käydä lähimarkkinoilla täyttämässä korin tuoreilla vihanneksilla ja hedelmillä.

  VastaaPoista
 5. Ei mullakaan ole sellaista eleganttia korikoria vaan ihan tavallinen metallinen kori. Mutta kun siihen ahtaa tarpeeksi kasveja/vihanneksia, niin sekin näyttää oikein sievältä!

  Pajukorin kanssa ostoksilla oleminen on elenganteista eleganteinta. Varsinkin, jos sinne koriin vielä sujauttaa jonkun kirjontatyön, jota pysähtyy tekemään puistonpenkille.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...