sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Parasta tällä viikollaLaura:


Viikonloppu! Pihahommat ja puutarhan pienet ihmeet. Multa kynsien alla ja unelmien hidas tuleminen.

Särkyneen sydämen oudonkauniiden kukkien muotoilu hämmästyttää joka kerta. Viime syksynä istutettu loistosalvia on valmiina puhkeamaan kukkaan. Haalistuneissa tulppaaneissa on herkät terälehdet, jotka pian varisevat.

Idänunikko on vielä vain vihreä ja karvainen. Sen pulleista nupuista tulee kirkkaan punaisia kukkia. Ne ovat ihan väärän värisiä tuohon kukkapenkkiin, mutta en sitä raaski siirtääkään, kun se viihtyy niin hyvin. Naapurina sillä on raparperi. Sekin on väärässä paikassa.

Jo jännittää minkälainen kukinto edellissyksynä istutetun pionin palleronupusta aukeaa. Viime vuonna se ei vielä kukkinut, enkä enää muista mitä lajiketta se on. Tainta istuttaessani painoin tunnistelapun multaan. Kevyellä käsikopelolla en sitä löytänyt. Pitää siis odottaa.

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Tuo särkynyt sydän tekee minulle aina mieleen sellaisen haikeuden tunteen. En tiedä miksi. Se vaan on niin nöyrtyneen ja haikean kaunis :)
  Itselläni niitä on kahdessakin paikassa...
  Unikot meilläkään ei vielä kuki ja hassua, kuinka ne ottavatkaan ihan itse oman paikkansa. En raaski minäkään heitä siirrellä, annan kasvaa juuri kuin aluavat.
  Mä maalaan huvimajan tuoleja vaaleanpunaisiksi..
  Nyt tosin vasta pohjamaalaan...
  mutta jospa ne saan valmiiksikin ja "koristamaan" mielenmaisemaani..
  Mukavaa alkanutta viikkoa
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Minä olen tappanut särkyneen sydämen...nyyh. Melkein sydän särkyi siinä. Pidän nimittäin kukasta kovasti. Onhan se nimikin kuin runo ja tuo kukkien muoto ihan erikoinen. Mutta pionipensas minulla on onneksi elossa!

  VastaaPoista
 3. Tuksu - musta särkynyt sydän on hilpeä! Se kurottaa jo pirteitä oksiaan korkealle, kun ympärillä vasta heräillään. Ja nuo raikkaat värit on niin viehättävät.

  Vaaleanpunaiset tuolit kuulostavat ihanilta. Haaveilen painavista matalista korkeaselkänojaisista puutarhatuoleista, joissa voisin siemailla teetä auringossa. Ne voisivat olla vaaleanpunaiset.

  VastaaPoista
 4. Kirjailijatar - Voi voi voi! Miten sä nyt sen hengiltä olet saanut? Oliko se liian aurinkoisessa paikassa?

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...