perjantai 7. toukokuuta 2010

Tänä kesänä unikkounelmat käyvät toteen

Kaksi vuotta sitten kylvin pari pussillista ihania silkki- ja pioniunikkoja uuteen kukkapenkkiin. Osa siemenistä ehti varista maahan ennen kuin keräsin niitä talteen. Yllätyksekseni itsestään kylväytyneet siemenet olivat kestäneet talven yli. Kylvin silti keväällä ne kerätytkin siemenet ja unikkopenkkini kukki kahdesti.

Olin ihan unikoiden huumassa. Oli pörheitä kerrottuja palleroita ja hentoisia yksinkertaisia. Hehkuvan liiloja, herkän lohenpunaisia, vitivalkoisia. Melkein mustia ja kirkkaan punaisia. Joka päivä aukesi uusia. Ja kun kukinta loppui, sain penkillisen pulleita siemenkotia.

Heräsi haave unikkoniitystä. Viskelin viime syksynä sen toivossa siemeniä puutarhan perällä olevaan rinteeseen. Loput keräsin talteen. Vaikka unikkounelmani eivät ole vaatimattomat, tuli siemeniä yli omien tarpeiden.

Askartelin siemenille pieniä pusseja. Sujautin kuhunkin pikkulusikallisen siemeniä - vähän enemmän, kuin se määrä, jolla itse pari vuotta sitten aloitin. Ne ehtii hyvin vielä kylvää pihalle touko-kesäkuun vaihteessa.

Siemeniä on kymmenen pussillista ja haluan lähettää ne unikoista unelmoiville blogimme lukijoille. Kommentoi tätä postausta ja kerro omista puutarhahaaveistasi. Jos unelmia kertyy helatorstaihin mennessä enemmän kuin mulla on siemensatseja, suoritetaan arvonta.

10 kommenttia:

 1. Unikot ovat kauniita. Meidän pihalla on kasvanut jotain unikkoja, en minä tiedä, mitä ne ovat, mutta nekin ovat harvenneet. Vähenevät kesä kesältä...sinun penkkisi sen sijaan näyttää oikein ihanalta. Villiltä ja värikkäältä!Tuollainen kelpaisi juu tännekin :) Mukavaa puutarhaviikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kirjailijatar - Sulla on varmaankin siellä jotain monivuotisia unikoita. Onko ne isoja vai pieniä, matalia vai korkeita? Onko niillä karvaiset lehdet vai sileät?

  Hauskaa viikonlopun loppua teillekin!

  VastaaPoista
 3. Haluaisin niin kovasti noita.....terassille panisin.
  Osallistun siis!

  Haaveilen kyllä että olisi oma piha tai jotakin mutta siihen asti "viljelemme" tuolla 25 neliön terassilla;-)

  VastaaPoista
 4. Rakastan Unikkoja. Monivuotiet ovatkin yhdeb kukkapenkin/sen ympäristön vallanneet. Mahtavaa olisikin kylvää myös noita yksivuotisia. Arvontaan siis osallistun.
  Käyn täällä usein lukemassa, nyt ensikertaa kommenntoin. Ihana on blogisi. Kuvat kauniita ja jutut niin ihania niinikään. Miniäni blogin kautta siis löysin tänne tini.
  Kiitos kun saan käydä
  Mukavaa kevättä!tuksu

  VastaaPoista
 5. Violet - nuo unikonsiemenet lisääntyvät niin kovaa tahtia, että parissa vuodessa kasvavat ulos terassilta ja sinun on pakko saada se piha! ;)

  Tuksu - tervetuloa meidän maailmaan!

  Ainakin mun puutarhassani nämä yksivuotiset kukkivat myöhemmin kuin ne muutamat monivuotiset, jotka penkistä löytyvät. Yksivuotisissa on sekin hauska juttu, että koskaan ei tiedä minkälaisia unikoita on tulossa.

  VastaaPoista
 6. Hei! Onneksi sattumalta löysin tänne, ekaa kertaa. Minulla on ollut unikkopuutarha, juuri tuollaisia ihania kaiken värisiä ja kerrottuja. Sitten eräänä syksynä unohdin kerätä siemenet. Ajattelin, ei hätää, siellä ne säilyvät maassa. Ei käynyt niin. Minulla ei ole enää NOITA unikoita. Voi, kunpa nyt saisin tuon siemensatsin sinulta! Toivon NIIN kovasti!

  Mukava blogi sinulla/teillä.

  VastaaPoista
 7. Tuike - mukavaa, että löysit meille!

  Mulla tuntuu unikonsiemenet ainakin osittain talvehtineen nytkin, vaikka talvi olikin kovin kylmä. Ehkä lumi suojasi niitä. Meidän puutarha on 3. vyöhykkeellä.

  VastaaPoista
 8. "minun on pakko saada se piha"...harjoittelen tätä nyt sanomaan uskottavalla äänellä. Miestä varten;-)

  VastaaPoista
 9. Violet - hyvähyvä! Sieltä se tulee se piha!

  VastaaPoista
 10. Tuike - kaipaan vielä osoitettasi, niin laitan sulle siemeniä tulemaan!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...